Viktig sikkerhetsvarsel

International Lead Association (ila) har nå utgitt en felles sikkerhetsplakat for behandling av batterier. Batteriretur har vært sentral i få gjort dette framstøtet for mest mulig ensartet behandling av batterier.

Plakat/flyers skal sendes til alle som samler inne batterier, forhandlere og sorteringsansvarlige. Teksten er illustrert med batterier og skilt som understreker det farlige i feilbehandling.

Det er tre hovedpunkter:

  • Ikke send litiumbatterier til bly-gjenvinning.
  • Det er stor fare for brann og eksplosjoner hvis litiumbatterier havner i blybatteriinnsamling eller gjenvinningsprosesser.
  • Batteriene kan se like ut. Derfor er det viktig at bly- og litiumbatterier identifiseres og sorteres.

Det er viktig å lese etiketten. Pb-symbolet er på bly-batterier og Li-symbolet på litium-batterier.

– Vi er veldig fornøyd med at ila og Eurobat følger opp det arbeid vi har gjort i Norge. Det kan ikke sterkt nok understrekes hvor farlig blanding av disse batterityper er, sier Frode Hagen, daglig leder i Batteriretur.

 

Sikkerhetsflyer-mars-16


Frokostseminar 17. oktober: Kostnadseffektiv avfallshåndtering

  Sted: Fram Eiendom Karenslyst Alle 2, 1 etg. Konferansesalen. Seminaret passer for mellomstore bedrifter og butikkjeder med flere utsalgssteder. Dagen inneholder korte foredrag fra Olav Thon Gruppen, Mepex, Grønt Punkt Norge og Batteriretur. Her vil vi komme med konkrete tips for god økonomi, samt veiledning i håndtering av avfall og batterier. Meld deg på for inspirasjon. For spørsmål, ta kontakt med Anja Ronesen (anja.ronesen@renas.noPM (pm@batteriretur.no) eller Dani Eilertsen (dani@grontpunkt.no).  

Les mer

Farlig avfallskonferansen 2017

Besøk oss på stand nr 21-22 på årets Farlig avfallskonferanse i Stavanger.

Les mer

Stor interesse for Batteriretur

- Det slår meg at det er stor interesse for Batteriretur i Europa, sier key account manager Per Magnus Karlsson etter han, sammen med daglig leder Fredrik Andresen, representerte Batteriretur på årets IARC 2017-konferanse i Berlin.

Les mer

Se hele nyhetsarkivet