Viktig avtale om elbilbatterier

Batteriretur AS og Bilimportørenes Landsforening inngår nå et samarbeid om innsamling, transport og gjenvinning av elbilbatterier. – Dette viser at begge bransjer tar sikkerhet på alvor, kommenterer Fredrik Andresen, daglig leder i Batteriretur.

Samarbeidet skjer ved at Bilimportørene kjøper 25 prosent av aksjene i selskapet Batteriretur Høyenergi AS – hvor Batteriretur AS eier de resterende 75 prosent.Bilimportørene har lenge ønsket å ha førstehåndskunnskap om innsamling, transport og gjenvinning av elbilbatterier.

– I samarbeid med Batteriretur AS har vi kommet frem til en modell som sikrer våre medlemmers interesse. Den sørger også for at kostnadene holdes nede og at vi har kontroll på kvalitetsprosessen, sier Erik Andresen, direktør i Bilimportørenes Landsforening.

MotorBransjen.no melder at elbilsalget i Norge har rundet 100 000 biler. Men det er ikke mange batterier som har kommet til gjenvinning. Volumet vil øke og det derfor viktig at markedsutviklingen følges nøye.

Batterireturs Fredrik Andresen understreker det positive i at batteri- og bil-bransjen nå finner sammen om batterier fra elbiler. – For oss står sikkerhet i høysetet. Denne avtalen tar sikkerhet for elbilbatterier et skritt videre mot et felles mål om trygg, kostnadseffektiv og kontrollert nedstrøm. Derfor er dette en viktig avtale, sier Fredrik Andresen. Samtidig tydeliggjør dette den allerede gode og tette relasjonen mellom Batteriretur og Bilimportørene som har vart gjennom mange år avslutter Fredrik Andresen.

 

 

 


Frokostseminar 17. oktober: Kostnadseffektiv avfallshåndtering

  Sted: Fram Eiendom Karenslyst Alle 2, 1 etg. Konferansesalen. Seminaret passer for mellomstore bedrifter og butikkjeder med flere utsalgssteder. Dagen inneholder korte foredrag fra Olav Thon Gruppen, Mepex, Grønt Punkt Norge og Batteriretur. Her vil vi komme med konkrete tips for god økonomi, samt veiledning i håndtering av avfall og batterier. Meld deg på for inspirasjon. For spørsmål, ta kontakt med Anja Ronesen (anja.ronesen@renas.noPM (pm@batteriretur.no) eller Dani Eilertsen (dani@grontpunkt.no).  

Les mer

Farlig avfallskonferansen 2017

Besøk oss på stand nr 21-22 på årets Farlig avfallskonferanse i Stavanger.

Les mer

Stor interesse for Batteriretur

- Det slår meg at det er stor interesse for Batteriretur i Europa, sier key account manager Per Magnus Karlsson etter han, sammen med daglig leder Fredrik Andresen, representerte Batteriretur på årets IARC 2017-konferanse i Berlin.

Les mer

Se hele nyhetsarkivet