Viktig avtale om elbilbatterier

Batteriretur AS og Bilimportørenes Landsforening inngår nå et samarbeid om innsamling, transport og gjenvinning av elbilbatterier. – Dette viser at begge bransjer tar sikkerhet på alvor, kommenterer Fredrik Andresen, daglig leder i Batteriretur.

Samarbeidet skjer ved at Bilimportørene kjøper 25 prosent av aksjene i selskapet Batteriretur Høyenergi AS – hvor Batteriretur AS eier de resterende 75 prosent.Bilimportørene har lenge ønsket å ha førstehåndskunnskap om innsamling, transport og gjenvinning av elbilbatterier.

– I samarbeid med Batteriretur AS har vi kommet frem til en modell som sikrer våre medlemmers interesse. Den sørger også for at kostnadene holdes nede og at vi har kontroll på kvalitetsprosessen, sier Erik Andresen, direktør i Bilimportørenes Landsforening.

MotorBransjen.no melder at elbilsalget i Norge har rundet 100 000 biler. Men det er ikke mange batterier som har kommet til gjenvinning. Volumet vil øke og det derfor viktig at markedsutviklingen følges nøye.

Batterireturs Fredrik Andresen understreker det positive i at batteri- og bil-bransjen nå finner sammen om batterier fra elbiler. – For oss står sikkerhet i høysetet. Denne avtalen tar sikkerhet for elbilbatterier et skritt videre mot et felles mål om trygg, kostnadseffektiv og kontrollert nedstrøm. Derfor er dette en viktig avtale, sier Fredrik Andresen. Samtidig tydeliggjør dette den allerede gode og tette relasjonen mellom Batteriretur og Bilimportørene som har vart gjennom mange år avslutter Fredrik Andresen.

 

 

 


Ny leveringsadresse for mottak av batterier

Batteriretur avdeling Halden flytter til nytt anlegg og vil fra 1/1-18 ta imot batterier på Kortbølgen 15B, 1630 Gamle Fredrikstad. Det vi ikke være mulig å levere batterier til Halden etter 22/12-17. Avdeling Horten opererer som vanlig.

Les mer

Julestengt

Lagrene i Horten og Halden er stengt for mottak av batterier 27., 28. og 29. desember.

Les mer

Siden er under revisjon

Nettsiden er under revisjon og kan inneholde foreldet informasjon.

Les mer

Se hele nyhetsarkivet