Frodes Blogg

Et år med fokus på sikkerhet

 

Gjennom mer enn 20 år har Batteriretur vært utsatt for angrep flere ganger. I 2015 har vårt grunnlag blitt utfordret nok en gang. Det handler blant annet om markedstilgangen.

Tanken om det frie marked er ikke fremmed for oss. Tvert imot Batteriretur ønsker seg ikke en monopol-situasjonen. I løpet av dette året har vi styrket organisasjonen betydelig og ser fram til å slåss om vår plass i batterimarkedet. Vi kan love en fair, men tøff konkurranse.

Det som imidlertid bekymrer meg mest er de samfunnsmessige konsekvenser av denne markeds-liberaliseringen. Manglende rapportering om sporbarhet og mindre fokus på blanding av batterier, gjør nemlig at batterier kan bli farligere avfall enn før.

Dette er et ansvar som hele bransjen, men også våre myndigheter, har.

Jeg tør driste meg til å si at Batteriretur er en av de aktørene som har mest kunnskap om farligheten ved batterier. Vi har også et særdeles kompetent nettverk som vi benytter.

En av våre prioriterte oppgave neste år blir å spre faktisk kunnskap om hva som kan skje med batterier som enten kommer på avveie eller blandes i nedstrømmen.

2016 blir et år med store utfordringer og omstillinger for Batteriretur. Vi ser fram til mange spennende oppgaver.

Jeg ønsker alle våre forbindelser et godt nytt år med fokus på sikkerhet.

 

Frode Hagen


Frokostseminar 17. oktober: Kostnadseffektiv avfallshåndtering

  Sted: Fram Eiendom Karenslyst Alle 2, 1 etg. Konferansesalen. Seminaret passer for mellomstore bedrifter og butikkjeder med flere utsalgssteder. Dagen inneholder korte foredrag fra Olav Thon Gruppen, Mepex, Grønt Punkt Norge og Batteriretur. Her vil vi komme med konkrete tips for god økonomi, samt veiledning i håndtering av avfall og batterier. Meld deg på for inspirasjon. For spørsmål, ta kontakt med Anja Ronesen (anja.ronesen@renas.noPM (pm@batteriretur.no) eller Dani Eilertsen (dani@grontpunkt.no).  

Les mer

Farlig avfallskonferansen 2017

Besøk oss på stand nr 21-22 på årets Farlig avfallskonferanse i Stavanger.

Les mer

Stor interesse for Batteriretur

- Det slår meg at det er stor interesse for Batteriretur i Europa, sier key account manager Per Magnus Karlsson etter han, sammen med daglig leder Fredrik Andresen, representerte Batteriretur på årets IARC 2017-konferanse i Berlin.

Les mer

Se hele nyhetsarkivet