Fredriks blogg: Velkommen til samarbeid

Da er undertegnede på vei inn i daglig leder-stolen i Batteriretur. Det er en stilling jeg tiltrer med stor ydmykhet. Delvis skyldes det at Batteriretur står foran store utfordringer og muligheter men aller mest er jeg ydmyk fordi jeg etterfølger en betydelig personlighet.

Frode Hagen har gjort en stor innsats siden Batteriretur ble etablert. Takk for jobben du har gjort, Frode – og takk for at du blir med videre som rådgiver.

På mange områder skal jeg føre arven fra Hagen videre. Ikke minst skal vi videreføre kunnskapslinjen. Samtidig er vilkårene endret og vi skal kombinere de eldres oversikt med de yngres innsikt. Dette er nøkkelen til et vellykket generasjonsskifte også i Batteriretur.

Vi holder fast ved den industrielle tilnærmingen og Batteriretur må gå videre på det industrielle sporet, ikke minst fordi det er her nye teknologier vil bli utviklet. Her skal vi ligge i front!

Gjenbruk er ikke noe mindre aktuelt enn da Batteriretur ble etablert. I både nasjonale og internasjonale fora er sirkulærøkonomi det hotteste temaet. Gjenbruk er høyt på den politiske og bransjemessige agenda.

Sikkerhet ved bruk og gjenvinning av batterier – også på forbrukernivå – vil alltid være viktig for Batteriretur. Man ser til stadighet mediesaker hvor batterier har skapt en risiko og det er viktig at vi informerer godt nok sammen som bransje om risikoene som kan oppstå ved feil håndtering av batterier.

Vi ser nye potensielle markeder i utvikling og vi ser spennende muligheter for Batteriretur i fremtiden.

Det vil komme flere nyheter fra Batteriretur til høsten. Det kommer vi tilbake til. I denne omgang ønsker jeg alle våre forbindelser velkommen til et godt og konstruktivt samarbeid til gjenvinningens, miljøets og sikkerhetens beste!

Fredrik Andresen,

Daglig leder Batteriretur

 


Avtaler i havn og flytting iverksatt!

I 2023 er det anslått at det vil være ca 500 000 biler som går på ren elektrisitet eller hybrid-varianter i Norge. For 2024 er det anslått at det skal skrotes rundt 40 000 el/hybrid-biler.

Les mer

GOD SOMMER: MYE NYTT I VENTE Batteriretur går inn i sommeren med to gode nyheter. En avtale med flere importører og produsenter innen selskapet Batteriretur Høyenergi er på plass. Arbeidet med vårt nye bygg på Øra i Fredrikstad er nå godt i gang.

Les mer

Forsterket fokus på gjenvinning

Den nylig holdte IARC-konferansen i Berlin manifesterte det internasjonale fokus som nå er på gjenvinning. Det er helt klart at vi snakker om et paradigmeskifte. Grunnleggende tankesett vil endre seg og den teknologiske utvikling skjer raskere enn de fleste klarer å følge med på.

Les mer

Se alle blogginnlegg