Frodes Blogg: Et år med fokus på sikkerhet

 

Gjennom mer enn 20 år har Batteriretur vært utsatt for angrep flere ganger. I 2015 har vårt grunnlag blitt utfordret nok en gang. Det handler blant annet om markedstilgangen.Tanken om det frie marked er ikke fremmed for oss. Tvert imot Batteriretur ønsker seg ikke en monopol-situasjonen. I løpet av dette året har vi styrket organisasjonen betydelig og ser fram til å slåss om vår plass i batterimarkedet. Vi kan love en fair, men tøff konkurranse.

Det som imidlertid bekymrer meg mest er de samfunnsmessige konsekvenser av denne markeds-liberaliseringen. Manglende rapportering om sporbarhet og mindre fokus på blanding av batterier, gjør nemlig at batterier kan bli farligere avfall enn før.Dette er et ansvar som hele bransjen, men også våre myndigheter, har.

Jeg tør driste meg til å si at Batteriretur er en av de aktørene som har mest kunnskap om farligheten ved batterier. Vi har også et særdeles kompetent nettverk som vi benytter.En av våre prioriterte oppgave neste år blir å spre faktisk kunnskap om hva som kan skje med batterier som enten kommer på avveie eller blandes i nedstrømmen.

2016 blir et år med store utfordringer og omstillinger for Batteriretur. Vi ser fram til mange spennende oppgaver.

Jeg ønsker alle våre forbindelser et godt nytt år med fokus på sikkerhet.

 

Frode Hagen


Avtaler i havn og flytting iverksatt!

I 2023 er det anslått at det vil være ca 500 000 biler som går på ren elektrisitet eller hybrid-varianter i Norge. For 2024 er det anslått at det skal skrotes rundt 40 000 el/hybrid-biler.

Les mer

GOD SOMMER: MYE NYTT I VENTE Batteriretur går inn i sommeren med to gode nyheter. En avtale med flere importører og produsenter innen selskapet Batteriretur Høyenergi er på plass. Arbeidet med vårt nye bygg på Øra i Fredrikstad er nå godt i gang.

Les mer

Forsterket fokus på gjenvinning

Den nylig holdte IARC-konferansen i Berlin manifesterte det internasjonale fokus som nå er på gjenvinning. Det er helt klart at vi snakker om et paradigmeskifte. Grunnleggende tankesett vil endre seg og den teknologiske utvikling skjer raskere enn de fleste klarer å følge med på.

Les mer

Se alle blogginnlegg