Frodes Blogg: Et år med fokus på sikkerhet

 

Gjennom mer enn 20 år har Batteriretur vært utsatt for angrep flere ganger. I 2015 har vårt grunnlag blitt utfordret nok en gang. Det handler blant annet om markedstilgangen.Tanken om det frie marked er ikke fremmed for oss. Tvert imot Batteriretur ønsker seg ikke en monopol-situasjonen. I løpet av dette året har vi styrket organisasjonen betydelig og ser fram til å slåss om vår plass i batterimarkedet. Vi kan love en fair, men tøff konkurranse.

Det som imidlertid bekymrer meg mest er de samfunnsmessige konsekvenser av denne markeds-liberaliseringen. Manglende rapportering om sporbarhet og mindre fokus på blanding av batterier, gjør nemlig at batterier kan bli farligere avfall enn før.Dette er et ansvar som hele bransjen, men også våre myndigheter, har.

Jeg tør driste meg til å si at Batteriretur er en av de aktørene som har mest kunnskap om farligheten ved batterier. Vi har også et særdeles kompetent nettverk som vi benytter.En av våre prioriterte oppgave neste år blir å spre faktisk kunnskap om hva som kan skje med batterier som enten kommer på avveie eller blandes i nedstrømmen.

2016 blir et år med store utfordringer og omstillinger for Batteriretur. Vi ser fram til mange spennende oppgaver.

Jeg ønsker alle våre forbindelser et godt nytt år med fokus på sikkerhet.

 

Frode Hagen


Forsterket fokus på gjenvinning

Den nylig holdte IARC-konferansen i Berlin manifesterte det internasjonale fokus som nå er på gjenvinning. Det er helt klart at vi snakker om et paradigmeskifte. Grunnleggende tankesett vil endre seg og den teknologiske utvikling skjer raskere enn de fleste klarer å følge med på.

Les mer

Diesel eller elbil?

Jeg får ofte spørsmål fra folk om jeg tror det snart blir bare elbiler/hybridbiler på veiene. Spørsmålet er komplekst å svare på – men at antall elbiler/hybridbiler vil fortsette å øke er ingen dristig spådom.

Les mer

Batteriretur foran et spennende år

2016 har vært preget av positive endringer for Batteriretur®: Vi samler virksomheten i Fredrikstad og vi starter et spennende samarbeid med bilimportørene, skriver daglig leder i Batteriretur, Fredrik Andresen i sin julehilsen.

Les mer

Se alle blogginnlegg