Den hellige gral – i USA eller i Sandefjord?

Amerikanerne har funnet den hellige gral innenfor batterier, meldte Dagens Næringsliv forleden. Bra- og vi kan nesten si velkommen etter.

Spiers New Technology ligger i Oklahoma og har mangedoblet omsetningen på et par år. Hva de gjør? Jo , de overhaler elbil-batterier og demonterer disse for gjenbruk. Batteriene inspiseres, repareres eller forkastes. Ting som ellers kunne gå i søpla kan brukes på nytt, forklares det i reportasjen i DN.

Det er flott at amerikanerne satser på dette.

Batteriretur har drevet et forsknings- og utviklingsarbeid på dette i tre år. Ved vårt anlegg i Sandefjord tas imot elbil-batterier som gjennomgår omtrent samme prosess som ved anlegget i Oklahoma.

Interessen for Sandefjord-anlegget er stort og vi har hatt representanter for en rekke europeiske land for å se på hva som skjer her. Vi registrerer også at interessen fra bilbransjen er økende.

Så vi kan da litt i gamle Norge også…

 

 


Avtaler i havn og flytting iverksatt!

I 2023 er det anslått at det vil være ca 500 000 biler som går på ren elektrisitet eller hybrid-varianter i Norge. For 2024 er det anslått at det skal skrotes rundt 40 000 el/hybrid-biler.

Les mer

GOD SOMMER: MYE NYTT I VENTE Batteriretur går inn i sommeren med to gode nyheter. En avtale med flere importører og produsenter innen selskapet Batteriretur Høyenergi er på plass. Arbeidet med vårt nye bygg på Øra i Fredrikstad er nå godt i gang.

Les mer

Forsterket fokus på gjenvinning

Den nylig holdte IARC-konferansen i Berlin manifesterte det internasjonale fokus som nå er på gjenvinning. Det er helt klart at vi snakker om et paradigmeskifte. Grunnleggende tankesett vil endre seg og den teknologiske utvikling skjer raskere enn de fleste klarer å følge med på.

Les mer

Se alle blogginnlegg