Den hellige gral – i USA eller i Sandefjord?

Amerikanerne har funnet den hellige gral innenfor batterier, meldte Dagens Næringsliv forleden. Bra- og vi kan nesten si velkommen etter.

Spiers New Technology ligger i Oklahoma og har mangedoblet omsetningen på et par år. Hva de gjør? Jo , de overhaler elbil-batterier og demonterer disse for gjenbruk. Batteriene inspiseres, repareres eller forkastes. Ting som ellers kunne gå i søpla kan brukes på nytt, forklares det i reportasjen i DN.

Det er flott at amerikanerne satser på dette.

Batteriretur har drevet et forsknings- og utviklingsarbeid på dette i tre år. Ved vårt anlegg i Sandefjord tas imot elbil-batterier som gjennomgår omtrent samme prosess som ved anlegget i Oklahoma.

Interessen for Sandefjord-anlegget er stort og vi har hatt representanter for en rekke europeiske land for å se på hva som skjer her. Vi registrerer også at interessen fra bilbransjen er økende.

Så vi kan da litt i gamle Norge også…

 

 


Forsterket fokus på gjenvinning

Den nylig holdte IARC-konferansen i Berlin manifesterte det internasjonale fokus som nå er på gjenvinning. Det er helt klart at vi snakker om et paradigmeskifte. Grunnleggende tankesett vil endre seg og den teknologiske utvikling skjer raskere enn de fleste klarer å følge med på.

Les mer

Diesel eller elbil?

Jeg får ofte spørsmål fra folk om jeg tror det snart blir bare elbiler/hybridbiler på veiene. Spørsmålet er komplekst å svare på – men at antall elbiler/hybridbiler vil fortsette å øke er ingen dristig spådom.

Les mer

Batteriretur foran et spennende år

2016 har vært preget av positive endringer for Batteriretur®: Vi samler virksomheten i Fredrikstad og vi starter et spennende samarbeid med bilimportørene, skriver daglig leder i Batteriretur, Fredrik Andresen i sin julehilsen.

Les mer

Se alle blogginnlegg